Retourneren, klachten & garantie

 

KLACHTEN

Heb je een klacht of vragen over onze producten? Laat ons dit dan weten. Mail ons, eventueel met foto, op info@homeofwebbing.com en binnen 5 werkdagen ontvang je van ons een reactie.
Belangrijk: Rotan vlechtwerk is handgemaakt en een natuurproduct. Kleurtint en patroon kunnen daarom afwijken van de productfoto. Ieder stuk webbing is uniek, met (im)perfecties, kleurvariaties en hierbij behorende verschillen in het materiaal. Net zoals in de natuur! Natuurlijke markeringen en/of verkleuringen worden niet als defecten beschouwd. Voor verzending worden alle items sowieso uitgebreid door ons gecontroleerd.

 

BESTELLING ANNULEREN

Wil je de bestelling annuleren? Dat kan, vóórdat de bestelling wordt klaargemaakt voor verzending naar onze bezorgpartner, mits de order om een of meer complete rol(en) (15 meter aan één stuk per rol) gaat.

Orders op maat (per halve en hele meters) kunnen helaas niet worden geretourneerd, omdat dit op maat wordt geknipt voor deze bestelling.

Neem contact met ons op en wij zullen de bestelling annuleren en de betaling terugstorten. Wanneer de bestelling al is opgehaald door onze bezorgpartner is annuleren helaas niet meer mogelijk.

 

RETOURZENDING EN TERUGBETALING

Je mag een hele rol (15 hele meters aan één stuk) binnen 14 werkdagen vanaf de dag van ontvangst aan ons retourneren. Het product moet origineel verpakt geretourneerd te worden. De kosten voor retourneren zijn altijd voor de koper. Nadat je ons op de hoogte hebt gebracht van de retourzending kunnen wij desgewenst transport regelen. Je ontvangt een volledige terugbetaling (minus retour- of ophaalkosten. Ophaalkosten worden eerst voorgelegd voor akkoord) nadat het product aan ons is geretourneerd. Je kan dit teruglezen op de website van de Consumentenbond “wet koop op afstand”.

 

WANNEER ONTVANG IK MIJN TERUGBETALING?

Terugbetaling vindt plaats volgens de betaalmethode die je voor de bestelling hebt gebruikt. Was je bestelling nog niet overgedragen aan onze bezorgpartners? Dan wordt de betaling onmiddellijk terugbetaald. Het bedrag zal binnen enkele werkdagen tot maximaal een week op je rekening staan. Dit is afhankelijk van je bank en gekozen betaalmethode. 
Een geretourneerde bestelling wordt in onze opslag gecontroleerd op eventuele schade. Hierna wordt de terugbetaling in orde gemaakt.

 

GARANTIE

Rotan is een natuurproduct. Variaties en kleine imperfecties zijn normaal. Het vlechtwerk kan onder invloed van luchtvochtigheid en zonlicht, “leven” en verkleuren. Dit is een natuurlijke reactie van rotan. Natuurlijke markeringen en/of verkleuringen worden niet als defecten beschouwd, evenals het (ont)spannen van de banden in het vlechtwerk.

Wij garanderen dat dit product gedurende een periode van 6 maanden vanaf de oorspronkelijke factuurdatum vrij is van fabricage- en materiaalfouten. Garantie omvat alleen het binnenwerk van het vlechtwerk. Garantie omvat niet de buitenkant van het vlechtwerk en rafelen van het vlechtwerk, zoals stof dat zou kunnen doen. Rafelen van het vlechtwerk en de randen van het vlechtwerk dienen vastgezet te worden bij gebruik.

Home of webbing stemt ermee in, tijdens de garantieperiode, om een product van dezelfde waarde te leveren zonder extra kosten (behalve de kosten voor verzending, handling, verpakking en retourzending). Een dergelijke vervanging is onderworpen aan toetsing van het defect en een aankoopbewijs zoals door het tonen van het originele gedateerde aankoopbewijs.

 

GARANTIEBEPERKINGEN

Deze garantie omvat niet:

  • Elke aandoening die het gevolg is van andere dan gewoon binnenshuis gebruik of elk gebruik waarvoor het product niet was bedoeld, zoals gebruik bij verhuur of commercieel gebruik; 
  • Elke aandoening die voortvloeit uit onjuist of onvoldoende onderhoud of verzorging.
  • Schade als gevolg van verkeerd gebruik, misbruik, nalatigheid, ongevallen of transportschade;
  • Schade als gevolg van gebruik van verven en beitsen;
  • Ontevredenheid met uw stuk buiten de retourperiode van 14 dagen;
  • Normale slijtage;
  • Schade opgelopen tijdens retourvervoer;
  • Schade opgelopen tijdens montage of onderhoud door derden;
  • Verkleuring door weersomstandigheden;
  • Items die verkocht zijn als B-keus vallen niet onder de garantie.